Manicure

Vraagt u zich weleens af waarom een manicure eigenlijk zo belangrijk is? Uw handen zijn namelijk een van de eerste dingen die mensen opmerken wanneer ze met u praten of u voor het eerst ontmoeten. Door regelmatig een manicure te laten doen, zorgt u ervoor dat uw handen er altijd verzorgd en professioneel uitzien. Bovendien helpt een manicure om uw nagels gezond te houden. 

Bij Kyna Cosmetics gebruiken wij alleen producten van hoogwaardige kwaliteit die uw nagels versterken en beschermen tegen het breken en splijten. Op deze manier kunt u langer genieten van een stel mooie en sterke nagels die de aandacht zullen trekken en uw zelfvertrouwen zullen vergroten.

I believe in manicures. I believe in overdressing. I believe in primping at leisure and wearing lipstick. I believe in pink. I believe happy girls are the prettiest girls.

Audrey Hepburn

Verschillende soorten manicures

Er zijn verschillende soorten manicures. Hoe luxer de manicure, hoe langer de behandeling duurt. 

Bij de basismanicure ligt de focus op het vijlen, het bijwerken van de nagelriemen, het verwijderen van de velletjes en het toevoegen van een kleurloze lak. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een basismanicure met kleurlak of de french manicure. U nagels worden dan gelakt in een vrolijk kleurtje naar keuze. Kiest u voor de french manicure? Dan krijgt u dat kenmerkende witte randje bovenaan de nagel.

Kiest u voor de basismanicure met paraffinepakking? Dan krijgen uw handen een welverdiend badje van warme olie. Door het afkoelen van de olie, verhardt deze en zorgt het voor een afsluitend laagje dat om de huid wordt gevormd dat de huid voedt en doorbloeding zal stimuleren. Vervolgens wordt daar ook nog plastic omheen gewikkeld zodat de paraffine volledig tot zijn recht komt. Dit effect zorgt voor babyzachte handen.

 

 

De geschiedenis van de manicure

Nageldesign, nagellak en nagelkunst lijken iets te zijn van deze tijd maar in werkelijkheid zijn er al verhalen over manicure terug te vinden in de griekse mythologie. Over de gehele wereld, van Azië tot Afrika en Amerika, zijn duizenden jaren geleden verschillende vormen van nagelversiering ontstaan. Denk dan aan nagellak op plantaardige basis of de eerste trendy kunstnagels versierd met juwelen. 

De allereerste verwijzing dat de mens mooie nagels belangrijk vond, is terug te vinden in de Griekse mythologie. Zelfs de allereerste manicure wordt in de oude mythen beschreven. Volgens de legende voerde de god Eros een soort goddelijke manicure uit bij zijn moeder, Aphrodite. Zij was de god die symbool stond voor schoonheid en vruchtbaarheid. Eros strooide de nagelresten van zijn moeder uit op stranden over de hele wereld. De godinnen van het lot (Moirs) verzamelden later de kostbare goddelijke resten. Tot op de dag van vandaag wordt deze oude geschiedenis weerspiegeld in de naam van de prachtige halfedelsteen onyx, die gebaseerd is op het Griekse woord voor vingernagel, en het traditionele spirituele gebruik ervan voor nagels, huid en haar.

 

 

In de oudheid was het bekend dat gekleurde nagels bij zowel mannen als vrouwen terug te zien was. In het oude Babylon stonden gekleurde nagels voor de macht die je bezat. Mannen die hoge posities bekleedden en aanzien hadden of in tijden van oorlog ten strijde trokken, lieten op deze manier zien hoeveel macht zij hadden. Hoe donkerder en sterker de kleur van de nagels was, hoe invloedrijker de drager ervan was. De mannen uit de lagere sociale klassen verfden ook hun vingernagels, alleen gebruikten zij lichtere, groenachtige tinten. De kleuren die gebruikt werden om de nagels te versieren werden verkregen uit natuurlijke stoffen, vooral steenkool en poedersulfiden waren voor dit doel zeer populair.

In India is Mehndi ontstaan. Dat is de term die daar gebruikt wordt voor het beschilderen van het lichaam met henna. Henna wordt sinds vroeger al gebruikt voor zowel rituele als cosmetische doeleinden, bij voorkeur op de handen, armen, voeten en vinger – en teennagels. De bladeren van de henna struik worden gedroogd en gemalen en tot een kleurpasta verwerkt. Vervolgens wordt deze pasta tijdens de ceremonie aangebracht op de bruid om haar op haar huwelijksdag te versieren. Vanuit India is het overgewaaid naar landen als Pakistan, Nepal, Marokko, de Malediven en in het gehele Oosten. Volgens de traditie staan de henna versieringen voor geluk en gezondheid.

Maar zo is het ook bekend dat in 1400 voor Christus koningin Nefertiti robijnrode nagels zou hebben gedragen, die, als we de verhalen moeten geloven, zijn intense kleur kregen door de toevoeging van bloed. Zij zou volgens de boeken dan de eerste persoon zijn geweest die nagellak droeg. In deze tijd werd deze buitengewone en waardevolle kleur op de nagels gezien als een teken van haar koninklijke status.

De eerste kunstnagels dateren zelfs terug tot 1100 voor Christus en zijn terug te vinden bij leden van de Chinese aristocratie ten tijde van de Zhou Dynastie. In deze periode werden nagels voor het eerst kunstmatig verlengd. Ze gebruikten nageltips van metaal die op de vingertop werden gedragen. Deze kunstnagels werden van een glanzend laagje voorzien, eventueel met kostbare edelstenen versierd en door vakbekwame ambachtslui zeer gedetailleerd vervaardigd.

 

De liefde voor versierde nagels verspreidde en ontwikkelde zich op bijna elk continent. Volgens de geschiedenis waren de Inca’s ware pioniers met hun nagelkunst, want zij hielden ervan om kleine symbolen en verschillende figuren op hun vingernagels te maken. Archeologen ontdekten dat de Inca’s hun kunstnagels creëerden door het slijpen van stokjes en het gebruik van natuurlijke kleuren, die zij vervolgens door middel van het gebruik van verfgereedschappen op hun nagels aanbrachten.

In de loop der tijd zijn nageldesign en de uitvoering ervan met de tijd mee veranderd, vaak bepaald door hetgeen er op dat moment speelde in de maatschappij. Tegen alle verwachtingen in werden de manicure en de nagellak een symbool van de emancipatie, vrijheid en zelfbeschikking. Alhoewel de termen manicure en pedicure tot in de 19e eeuw een medische achtergrond hadden, werden ze daarna al gauw gezien als een manier om je eigen persoonlijkheid tot uitdrukking te brengen. Er was een trend geboren die tot op de dag van vandaag nog aan het ontwikkelen is, maar vooral ook terugblikt op een bewogen geschiedenis.

U kunt bij Kyna Cosmetics altijd op afspraak terecht voor een manicure. Maak uw afspraak nu telefonisch of via het contactformulier.

× Boek Nu! Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday